2017年4月27日(木)14:40~16:10 <アフリカセミナー シリーズ第14弾>「アフリカにおける紛争解決:コンゴ民主共和国を中心に」

南アフリカのフリーステート大学からフセイン・ソロモン教授をお招きし、下記のセミナーを開催いたします。皆様ふるってご参加ください。

< アフリカセミナー シリーズ第14弾 >
日時:2017年4月27日(木)14:40~16:10
場所:OSIPP棟6階会議室
講師:フセイン・ソロモン教授(南アフリカ、フリーステート大学)、
タイトル:「アフリカにおける紛争解決:コンゴ民主共和国を中心に」
司会:ヴァージル・ホーキンス
言語:英語

Abstract:
 This lecture will focus on conflict resolution in Africa and deals with the core question of why, despite various peace initiatives, African conflicts persist. It first raises ten lessons that we can learn from peace initiatives in Africa. It then goes on to discuss why violence continues in the Democratic Republic of Congo (DRC), despite the presence of a large-scale peacekeeping force (MONUSCO), and despite massive foreign assistance.